Ceny zajištění budou úměrné riziku

28.04.2009 21:38

 

Munich Reinsurance Co. ohlásila za třetí čtvrtletí zisk ve výši 12 miliónů eur. Za stejné období loňského roku to bylo 1,2 miliard eur.

Munich Re zůstává i dál silná díky kapitálovému vybavení ve výši 21,5 miliard eur, navzdory neklidu na finančních trzích.

Finanční ředitel Jörg Schneider uvedl, že i přes prohlubující se potíže, vyplývající z finanční krize, stojí si společnost ve srovnání s konkurencí velmi dobře, zejména díky výborně vybalancovanému investičnímu portfoliu.

Největší ztráty ve třetím čtvrtletí letošního roku byly způsobeny hurikány Ike a Gustav. Celkové náklady před zdaněním dosáhly přibližně 300 miliónů eur (Ike) a okolo 90 miliónů eur (Gustav).

Celkově to bylo za prvních devět měsíců letošního roku 1,2 miliard eur (z toho se účet za živelné katastrofy se vyšplhal až na 760 miliónů eur).

Pokud jde o ceny zajištění, mnohé již naznačila vyjednávání v Monte Carlu. Jak jsme uvedli na webu oPojisteni.cz, Munich Re přišel s předpovědí, že dochází k zásadnímu obratu. Tuto skutečnost zástupci Munich Re potvrdili i na letošním setkání nejsilnějších zajistitelů v Baden Badenu.

Skutečnost, že se mění současný trend, komentoval ve zprávě k výsledkům za třetí čtvrtletí i člen představenstva Torsten Jeworrek: „Vždy budeme brát v úvahu individuální situaci každého klienta, rozdílnost trhů a také to, o jaký byznys se jedná. Chceme své klienty podporovat a docílit ceny, která bude adekvátní riziku.“

Munich Re

—————

Zpět