Munich Re kupuje část AIG: Hartford Steam Boiler

28.04.2009 21:31

 

Munich Reinsurance Co. má koupit společnost Hartford Steam Boiler Inspection and Insurance Co.(HSB Group), kterou vlastní American International Group Inc.(AIG). Dohodnutá cena je 742 miliónů dolarů.

Akvizici, která by měla být podle očekávání dokončena v prvním čtvrtletí roku 2009, uhradí Munich Re ze svých současných zdrojů. Pojišťovna a zajišťovna Munich Re, která sídlí v Mnichově, zaplatí 742 miliónů dolarů v hotovosti a současně s tím převezme i dluh společnosti HSB Group ve výši 76 miliónů dolarů.

Hartford, pojišťovna se sídlem v Conecticutu, poskytuje pojištění a zajištění pro případy přerušení provozu, stejně jako další speciální druhy pojištění a zajištění i odborné konzultace. HSB působí od roku 1866. Hrubé předepsané pojistné v roce 2007 dosáhlo 904 miliónů dolarů.

Tato akvizice je jedním z dalších strategických kroků Munich Re na americkém trhu a měla by pomoci ke snížení volatility tradičního zajistného byznysu, uvádí se v prohlášení zajišťovny.

Jak konstatoval Peter Röder, člen představenstva Munich Re, zodpovědný za byznys v USA, akvizice HSB je dalším krokem k tomu specializovat se na obsazení mezer na tomto trhu.

Prodej HSB Group, která je stoprocentně vlastněná AIG se sídlem v New Yorku, je částí restrukturalizace, zaměřené na splacení americké pomoci v nouzi. „Prodej HSB signalizuje, že AIG hledá další impulsy k tomu, aby dokončila svoji restrukturalizaci,“ dodává Paula R. Reynolds, zodpovědná za restrukturalizaci v AIG.

Munich Re

—————

Zpět