Munich Re vzrostl zisk o 62%

16.03.2010 14:53

 

 

11.3.2010, Výsledky pojišťoven, Insurance Times


Munich Re vzrostl zisk o 62 %

Společnost Munich Re ohlásila zisk ve výši 2,56 miliard eur. Je to růst o 62 % ve srovnání s rokem 2008 (1,58 miliard eur). Letos by měl zisk překročit 2 miliardy eur navzdory nákladům, vyvolaným zemětřesením v Chile a bouří Xynthia.

Jak uvedl předseda představenstva Nikolaus von Bomhard, plánovaného cíle je možné dosáhnout navzdory obtížným podmínkám na trhu.

„Dosud známá rizika získávají nové dimenze, zatímco současně s tím se objevují rizika, o nichž dosud nikdo nepředpokládal, že se vůbec objeví. Za jejich vznikem mohou být například technologické inovace,“ uvedl Bomhard s tím, že to všechno může být hlavním důvodem zvyšující se poptávky po pojistném krytí.

Pokud jde o zajištění, vynaložené náklady se týkaly především lesních požárů v jižní Austrálii počátkem února 2009. Munich Re přišly na 97 milionů eur. Dalšími významnými položkami v zajistném byznysu byly pojistné škody v oblasti nesplacených úvěrů a finance, vynaložené na záruky. Za celý loňský rok přišly tyto náklady na 510 miliónů eur.

Insurance Times

—————

Zpět