Munich Re zvýšila zisk téměř o pětinu

10.11.2010 09:17

 

Munich Re zvýšila ve třetím čtvrtletí zisk téměř o pětinu

Financninoviny.cz 9.11.2010

Mnichov 9. listopadu (ČTK) - Největší světová zajišťovna Munich Re zvýšila ve třetím čtvrtletí čistý zisk o 18,8 procenta na 764 milionů eur (18,8 miliardy Kč). Podnik dnes uvedl, že se ve výsledku projevila mírnější sezona hurikánů než obvykle, a zvýšil odhad celoročního zisku.

Reklama

 

 

Munich Re nyní odhaduje zisk za celý rok 2010 na 2,4 miliardy eur, zatímco v předchozí předpovědi uváděla rovné dvě miliardy. Zajišťovna se v předpovědi odvolává na vyšší návratnost investic a nižší odškodnění ve třetím čtvrtletí.

 

Zajišťovny nabízejí krytí jiným pojišťovnám. Systém se tak díky rozložení rizik může vypořádat i s rozsáhlými ztrátami.

 

"Zejména čísla za třetí čtvrtletí jsou velmi potěšující," uvedl ve zprávě finanční ředitel Munich Re Jörg Schneider. "Jsou proto dobré šance, že dosáhneme konsolidovaného výsledku kolem 2,4 miliardy eur," dodal.

 

Pojistné Munich Re ve třetím čtvrtletí vzrostlo o 10,5 procenta na 11,45 miliardy eur. V zajišťovací divizi pak ukazatel vzrostl o 7,8 procenta na 6,06 miliardy.

 

Za prvních devět měsíců roku se zisk Munich Re zvýšil na 1,955 miliardy eur z 1,784 miliardy před rokem. Největší ztrátou letošního roku je pro Munich Re zemětřesení v Chile, jehož náklady dosáhnou celkem k jedné miliardě dolarů, napsala agentura AP.

—————

Zpět